Cyklandet blir allvar

Har alltid cyklat mycket men steget till det jag att började utöva sporten cykel tog rätt många år. På den tiden tränade min morbror hårt inför Vättern och när hans gamla Daccordi bara stod o samlade damm så blev det ett lån och jag tyckte då att 40 km var rätt långt, parallellt med detta var det dags o skriva exjobb på universitetet och vi landade ofta hos Robert som är(var) hängiven cyklist under eftermiddagarna för touren med Vacchi på tvn istället för exjobb.

När det blev flytt till München så började cyklandet på allvar, ny miljö, okända vägar och härlig natur gjorde att det blev betydligt mer timmar i sadeln. Det var dessutom ett perfekt sätt för mig o lära känna staden och omgivningarna även om det blev många rundor där jag körde för vilse. Minns då hur jag saknade karta i mobilen men ringa och beskriva var man är och sedan få instruktioner fungerade det också.

 

Men ju mer jag cyklade desto svårare blev problemen med rygg och nacke så efter ett år på daccordin med på ramhöjd 60 cm så gick det inte längre, så jag började leta cykel men hade i princip ingen aning om vad jag skulle tänka på vid köp utan satt mest o bjöd på racers som fanns inom 150km radie från München på eBay. Det dock upp en Canyon 110 km från mig som säljaren vägrade skicka så jag la ett bud som egentligen var alldeles för lågt men jag vann och även om ångensten var rätt stor att jag köpt grisen i säcken så visade det sig vara ett klart godkänt fynd, Roadlite Ultimate, toppramen från canyon 2004 full-ultegra med dura-ace bakväxel 9 delat.

Can not load file!

 

Nu blev det betydligt roligare o cykla och körde runt 2500 km första året med canyonen. Var nu riktigt inbiten och följde slaviskt girot och touren varje dag. Där föddes och då föddes också iden och drömmen om och åka ner till Italien och se girot på plats. Nästa år skulle det ske!

About Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *