Hårdaste cykelrundan hittills 7,5 h, 173 km, 2900 HM

Istället för en långhelg på rivieran i Italien så blev det en weekend i Österrike som efter 2 timmars köande på autobahn blev en dag på cykeln istället, 70 km utanför München gav vi upp, och eftersom cykeln redan var med (hade tänkt ta med Marias kompis man uppför Grossglockner på Söndagen) så var det ett enkelt beslut och cykla tillbaka till München, men raka vägen vore för enkelt så bestämde mig för och köra 2 gånger Brannenburg – Speckalm och sedan Spitzingsattel för att ev. skarva på med Valepp över Tergernsee och sedan tillbaka, med snabb huvudräkning borde jag kunna landa på rund 3000 HM och 160-190 Km beroende på hemväg

Brannenburg – Speckalm är bästa/hårdaste stigningen i närheten av München. Har kört 2gånger tidigare så börjar kunna sträckan utantill och efter senaste vändan hade jag dessutom ett nytt pers som skulle slås, körde hårt direkt och benen kändes bra men pulsen var inte riktigt med, Första kilometrarna är riktigt riktigt branta med en snittlutning på 18% som avslutas i en enfilig tunnel, lyckades hålla runt 9,5 km/h vilket är bra men när det började plana ut och lutningen är runt 5% så kändes det skit, fick ingen rytm och letade fram och tillbaka med stora klingan för o hitta en växel men icke så fick bli pannben och mycket bryta cykel för komma upp till stora vägen.

Får bättre fart här och efter att ha lyckas undvika att bli påkörd från alla motorcyklister så viker jag av och får de klassiska återhämtningsmetrarna innan det går in i andra branten som även den inte går under 15 % nu känns det bättre och bra rymt, växlar mellan 34-28 och 34-23 stående, svänger av in på tredje branten i ben och lungor jobbar nu kanon så försöker gå max när jag kommer ut på platten, glömmer som vanligt att ta av hjälmen så efter att ha vikt av till vägen som går till toppen och sista branten så blir det som vanligt 18% och cykla med en hand medan den andra försöker få av och fästa hjälmen runt styret. Hittar rytm och trampar på men håller tillbaka lite nu eftersom branten väntar ännu en gång.

Kommer upp i högre terräng tar några bilder som vanligt och vips så var jag uppe på toppen, upp med dragkedjan och sedan ner igen till Brannenburg, 900 HM och 1 timmes cykling senare är jag på toppen igen, klockan är nu 15.00 så dags för mat så blir en paus, pommmes och en jordgubbstårtbit, fryser rejält när jag börjar rulla utför men är ca 100 HM uppför innan det nedförsbacken till Bayrischzell kommer så hinner både få upp värmen o svettas innan det är dags för utförsåkning, tar det lugnt och njuter när Argonen ligger som ett strykjärn på vägen. Benen känns bra trots 70 km och 1800 HM, i korsningen från Fischbachau möter jag någon av alla låtsasproffs som rullar runt med 5000 € lightweight hjul och äkligt fyr cykel, han ligger på rulle ett par minuter innan han tvunget ska visa att han kan hänga av mig.

Släpper iväg honom och när även han viker av upp mot Spitizingsee så tänker jag att det här kan bli spännande, han har ca 150 m försprång men på hela stigningen så tar han inte en meter på mig, märker dessutom att han är rejält kissnödig då han försöker bryta flera gånger för och få upp luckan och han tittar dessutom bakåt hela tiden, men jag håller min rytm och sitter hela vägen. Vi närmar oss toppen och  nu har jag till och med tagit in lite, blir dock omkörd strax innan toppen av en ännu en dyr cykel denna gång med en Cannondale SuperSix och  Zipp 404 och annat lull-lull.

Rullar sedan sakta ner från toppen av passet förbi sjön passar på och äta och dricka lite extra som förberedelse för sista stigningen upp till schönfeldhütte, andra gången i år jag kör den nyasfalterade delen och även om det går lite tyngre så är det bra rytm hela vägen upp och starka ben, massor av kor på och vid sidan om vägen och alpstämningen är total. Väl uppe blir det bara dragkedja och sedan direkt ner igen en titt på klockan och motvindan avgör vägvalet och det blir hemfärd över Schliersee för och hinna hem innan det blir mörkt och även se lite av Tysklandsmatchen. väl nere i Schliersee är det hård motvind, perfekt när det är 60 km kvar och benen har kört över 100 km och 2900 HM. Men som tur är det svag nedförsbacke hela vägen tillbaka till München. Så trots motvind blir det iaf ett snitt på över 30 km/h i timmen, lägger in ett snabbstopp i Miesbach för o köpa lite sött sedan vidare och nu är det smärta i benen hela vägen in till München, anländer 10 min innan Tyskland börjar spela och hela leopoldstrasse är party och public viewing, efter pizza och fotboll så var jag död.

Nöjd med att ha testat hur det är o sitta så många timmar i sadeln, inga direkta smärtor och allt funkade bra, lite småkonstiga ljud från cykeln men hon ska få lite kärlek imorgon kväll, hade varit kul med 3000 HM men det kommer fler dagar.

Tyvärr har pulsklockan strulat igen, trots ny gps-sensor, så blev en reset av klockan idag får vi se om det hjälper, lutar dock mer och mer att det blir nya Polar V650 om den håller vad de lovar och det går och överföra data från PT5.

Blev liggande position idag i Englische Garten men förvånansvärt fräsch så lovar gott inför nya äventyr.

http://www.strava.com/activities/156438272

Bilder:

Can not load images!

About Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *