Bayrische Bergmeisterschafen och Kitzbühler Horn

Torsdag, helgdag i Bayern och dessutom Bayerska Bergsmästerskapet tillsammans med Bayern Rundfahrt, det lät riktigt kul så jag anmälde mig till motionsklassen (för startande utan licens) Start i Seegatterl och mål uppe på WInklmoos Alm i närheten av Reit im Winkl och Ruhpolding.

RIktigt oldschool tävling utan chip, starten går och första 1,5 km är snorbrant (ca 20 % i snitt) går ut alldeles för hårt så drar på mig sjuka mängder syra men vill inte tappa täten får dock släppa redan efter 700 m, sliter på och vi är ca 5 cyklister som ligger nära varandra, när det blir normaltbrant (6-10 % ) så drar jag ifrån men har för mycket syra i benen så när det väl ökar igen så blir jag ifatt och ifrån åkt rullar in i mål som runt 10-12a men då juniorerna som startade bakom oss hunnit ikapp och hinner passera mig mfl innan målgång så fixar inte stackarna som står manuellt o noterar nummerlapp samt tid att få ihop det så tyvärr blev det inget resultat alls men kul o ha kört, och riktigt störd och se hur mycket pengar som folk lägger ut på cyklar och hjul, i motionsklassen så var nog min cykel en av de billigare…

efter ett par minuters härligt snorande så börjar det dugga på en gång, bestämmer mig direkt för att köra vidare till Kitzbühel istället för att vänta på att Bayern Rundfahrt skall komma. Så ner med liften in med cykeln i bilen köra 4 mil och sedan ut med allt igen för och köra Hornet. Uppehåll och lite varmare så perfekta förhållanden. Andra gången jag kör så jag vet vad som väntar kroppen känns lite halvsjuk så går ut rätt lugnt vill inte köra slut och bli sjuk men redan efter 1 km känns det bättre, av någon anledning har båda gångerna jag kört känts lätta och så även den här gången.

Kitzbüheler Horn är brant, riktigt brant men med 34-28 och en ny Styvare Argon18 är även de brantaste partierna helt ok, dessutom lyfter inte Argonen lika lätt på bakhjulet som annars är lätt hänt när man kör uppför.

Rullar in på runt 1 h till stora parkeringen, kör dock direkt vidare till den asfalterade kostigen som går hela vägen upp till toppen, och nu är det jobbigare både för benen och för skallen, dessutom en kall vind varje gång jag åker västerut men det är ju bara 300 HM så det fixas på ren vilja, möter några stycken som är ute och vandrar annars är det rätt dött. Den vanliga fotorundan uppe på toppen sedan ner igen, och tycker faktiskt det nästan är värre och körra nerför, utan och bromsa är man snabbt uppe i 50 km/h och det är väl bra så blev mycket pumpbroms köra lugnt och försiktigt ner.

Sedan in med allt i bilen, tanka och sedan tillbaka till Reit im WInkl, hinner precis till parkeringen när klungan går upp i stigningen, passar på och spana och fotografera lite proffsutrustning innan bilen går tillbaka till München. På vägen ett jordgubbsstånd så inhandlar 1 kg jordgubbar (är slut innan jag är framme)

http://www.strava.com/activities/146951153

http://www.strava.com/activities/146951142

BIlder:

Can not load images!

About Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *