After work

Efter tisdagens äventyr i magen så fick onsdagen bli lugn hempendling med stopp hos en kompis på vägen hem för lite alkoholfri Weissbier och skitsnack

Väl hemma blev det cykelmek (uppgraderade bakväxel från Ultegra till Dura Ace) tänkte skriva lite mer om det senare

Så idag var det pangpang som gällde, har en riktigt hård sträcka som bara är uppför och nerför hela tiden som verkligen kan få benen och brinna.

Var dock tvungen att cykla dit först så körde raka vägen från jobbet över Ober- och Unterschleissheim, till strax efter Eching där jag lagt starten på segmentet så ca 30 km innan jag kunde börja gasa ordentligt, med tanke på den extra vilan borde benen kunna svara rätt bra och visst var de redo, kände mig som Gilbert på VM när han bara gasade ifrån alla, av någon anledning så får jag ut så sjukt mycket tryck i den stående cyklingen även om jag inte tränar särskilt mycket i att cykla stående. Roligt i vilket fall! Dessutom inte fel att benen skriker även om pulsen bara visar 172 hpm

Hemligheten med sträckan och planen ned träningen är och gå max hela vägen även i utförskörningarna och plattåkningen för och verkligen grilla ben och lungor(annars är ju strava som gjort för att lika och mysåka mellan segmenten och sedan bränna allt när de kommer och köra ren intervallträning) hjärnan ville dock inte riktigt vara med helt hundra lite så tappade bort gasen ett par gånger, var dessutom tvungen och stanna och ta en bild på den underbara kulissen från München och alperna. I vilket fall så blev det pers i nästan alla stigningarna och nytt rekord (även om en fungerande hjärna hade sett till att tiden kapades ännu mer)

Var riktigt pigg när jag nådde Freising så bestämde mig för och köra uppförsbackar även hem så körde ungefär samma sträcka tillbaka, med 20 km kvar till München tog energin slut, trots att jag säkert har 30 energibars liggande så fanns inte en enda med på passet och att jag dessutom bara hade med en 750 cl vattenflaska med vatten gjorde inte saken bättre. Så fick släppa av lite på tempot men inget väggande och lyckas hålla mig på rätt sida 30km/h hela vägen med avslutande maxande i englische garten.

Kroppen är dock inte dum i huvudet så straffet kom nu ikväll i form av monsterkramper i baksidorna av låren, högra började dra och var inte långt ifrån att det höll på och sluta med tårar av smärta. Så drack 1 liter magnesiumvatten, funderade på lite elektrolyter också (var ju mellan 27-30 grader hela rundan) men får bli till frukost om det skulle behövas.

Blev 93 km och 27,5 km/h snitt så klart godkänt

Imorgon väntar Tyskland-Frankrike och blir det vinst så kommer det nog bli galet på leopoldstrasse (förra EM var det runt 100 000 pers som firade efter varje match

Ev. blir det tävling på Söndag, König Ludwig MTB, 72 km och 2200 HM, kan bli riktigt spännande då den enda Mountainbajken jag äger är en Cyclepro Stonypoint som väger 18 kg och är 16 år gammal.. men kanske att håller med ny kassett och kedja (är mest oroligt att styret ska knäckas med tanke på all rost) iafall kan det bli ett riktigt spännande äventyr, dessutom återförening av Team Heuschnaps!!

 

Can not load images!

 

About Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *