Kaos och katastrof – ingen träning

För jobbets räkning åkte jag till Turkiet för snart 2 veckor sedan och med i resväskan låg såklart löparskorna, för nu skulle det springas varje dag efter jobbet – trodde jag. På dag 2 av vistelsen fick jag tid över till att springa 5 km och på dag 3 så fick jag plus samtliga av mina kollegor problem med magen, sådana problem som gör det omöjligt att springa mer än till badrummet. På dag 7 så var det så illa att läkare var tvungen att uppsökas och efter en del prov så fick jag diagnosen (på turkiska) att jag hade amöbor i magen. Hur de kom dit vet jag inte riktigt men jag antar att det hade ngt att göra med att sallad som jag åt var sköljd i kranvatten eller från isbitar i drinken. Att kranvattnet inte var tjänligt att dricka visste jag sen tidigare så det höll jag mig borta ifrån.

Jag fick antibiotika som jag skullle käka i 5 dagar, morgon och kväll och när man äter antibiotika så ska man inte träna. Väl tillbaka i Tyskland så hade jag fortfarande 3 dagar kvar på kuren och saken blev ju inte bättre av att höra av Patrik att han minsan hade slagit rekord i cyklad distans och hastighetsrekord i rullskidor uppför Olympia backen – han var i hög form. Med hängande läpp så såg jag fram emot att snart kunna gränsla räserhojen, spänna på mig rullskidorna och snöra på mig skorna för att visa Patrik vart skåpet ska stå. Det är nu som själva katastrofen inträffar – nämligen att en av mina kollegor som ahr varit hos sin Tyska doktor har fått diagnosen salmonella. Jaha, så idag på morgonen så fick även jag kila jag iväg till doktorn för att med ultraljud, blodprov, stolprov försöka röna ut om jag också har den där salmonella fisken i magen. Provsvaren kommer tillbaka på måndag (OK, ultraljudet vissade iaf direkt att jag inte var gravid) så tills dess har jag fått nya förhållningsregler.

  1. hjärtfrekvens under 130 bbm – vilket gör det mer eller mindre omöjligt att träna!
  2. ät pasta, potatis, ris, bröd och undvik grönsaker (aubergin går tydligen bra av ngn anledning), fett och naturligtvis mejeriprodukter. MYCKET kolhydrater – precis tvärtemot den diet som jag försöker hålla.

Den enda ljuspunkten är ju att oktoberfest pågår som mest och att öl innehåller just………………..kolhydrater i mängder! Efter besöket hos doktor Eckermann så gick jag till affären för att handla min nya diet men när jag kom till köttdisken så såg jag en korv liggandes som så väldigt aptidlig ut. På knacklig tyska så lyckades jag lura till mig en smakbit och efter den så köpte jag en ngt större bit. Det visade sig vara Schwartzwurst, blodkorv med fettklumpar i. Det kanske inte låter så gott och det är framför allt inte rekommenderat av min doktor att äta dyligt, men det är himmelskt gott!

Så nu sitter jag, ätandes schwartzwurst, drickandes en Augustiner Weißbier, och skriver detta inlägg i väntan på att mina jobbar kompisar slutar vid 14:00 så vi kan gå ner på Oktoberfest och dricka kolhydrater.

Livet i München är härligt – även utan träning!

Zum Wohl!

 

Marcus Stålberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *