Brutet nyckelben, totalförstörd cykel och träningsförbud

Dags och uppdatera här även om det inte är någon rolig läsning direkt. Efter ett mycket trevligt midsommarfirande i Sverige så hann jag vara hemma i 1 dag innan det small. En bil körde rakt ut i cykelvägen och jag in i den och flög över och landade på axeln. 5 min innan jag var hemma igen så det gick inte fort men räcker när det vara väldigt kort bromssträcka. Slog av bit av nyckelbenet längst ut mot axeln till och så en massa blåmärken, blödningar men väldigt mycket tur i oturen.

Cykel blev dock totalförstörd då ramen sprack, gaffeln sprack och en massa andra smågrejer, men har faktiskt inte ens kollat på skiten, ställde in den i källaren och sen dess har den stått där. Men så snart försäkringen hör av sig så skall det dokumenteras ordentligt, värderas och sedan får vi se om det blir någon ny cykel.

Är dock rätt land och rätt stad när dock olyckan är framme, på 2 timmar, hade jag röntgat, magnetkamera, fått mitella och diagnos, därtill sjukgymnastik och speciell massage axeln. Slapp operation eftersom benbiten som slagits av låg kvar på samma ställe och imorgon är det dags för tredje och sista kontrollröntgen. Efter den så är jag “frisk” men får inte cykla m.m. på säkert en månad för att allt skall läka ihop bra och bli lika starkt som innan.

Därav det uteblivna bloggandet då det inte blir så mycket mer än jobb just nu, första 3 veckorna fick Maria dra ett monsterlass eftersom jag inte kunde göra någonting i princip men nu var jag hemma med Ida själv igen idag och det gick bra även om jag bara kan lyfta henne med en hand.

Cyklar gör jag med vår lådcykel eftersom den håller balansen av sig själv men blir inte mer än till affären eller ett kvällsbad.

Annars är det bra med familj och allt annat, skulle bara vilja röra ordentligt på mig igen, men det kommer!

 

 

About Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *