462 km på en vecka, 1538 km under september månad, 6983 km sedan årsskiftet – Cykelsummering

Det blev väldigt mycket cyklat i September, tror att det är nya personliga rekord, mycket ska stämma för att det ska fungera och cykla så mycket under 30 dagar. Men har hållt mig friskt, sett till att köra nästan all cykling på vägen hem från jobbet för att effektivisera träningen så mycket möjligt och så givetvis äta mycket och nyttigt.

Sen hjälper det ju om man kommer ut ordentligt under helgerna och får ihop lite större rundor samt en tävling som Eddy Merckx Classic.

Sedan Strava kom in i bilden så skulle jag ljuga om jag inte sa att siffrorna har blivit viktigare än tidigare, men tror det är ett bra sätt och träna och att det motiverar även de dagar när man helst sitter hemma och äter choklad.

Har egentligen bara haft ett stort mål/vision med cyklandet och det är 50 000 HM, har än så länge legat runt 35 000 HM / säsong men i år är det 7000 HM kvar så kanske med mer fokus på det att det kan gå vägen. Annars är allt annat bonus nu, säsongen börjar klinga av.

Varit riktigt sliten i benen under helgen och i måndags morse var det svårt och ta sig ner för trapporna till fots. Men väl uppe på cykeln så hittar kroppen kraft på något vis.

Märker även hur det riktigt suger i kroppen efter mer, mer mer. Tror inte det är särskilt nyttigt att bli beroende av och cykla/träna men förr eller senare säger kroppen ifrån, eller så har man tur och det regnar ett par dagar och då blir det vila vare sig man vill eller ej.

Beroende på väder och vind så brukar det automatiskt bli mindre cyklande i mitten på oktober och det är dags att ta tag i rullskidträningen ordentligt vare sig man vill eller ej.

Har nog aldrig varit så bra tränad konditionsmässigt som nu så känner att om jag någon gång ska springa en mil på en bra tid så är det nu. Har dock inte sprungit en meter på 2,5 år så kan bli en jobbig början men hoppas kunna byta ut cykeln mot löparskor 1-2 gånger i veckan framöver. Och sedan göra ett försök att få en riktigt bra tid på 10 000 M, sen kan skorna få samma damm igen på hyllan.

 

 

About Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Patrik Lundberg

http://www.strava.com/athletes/724757

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *